Om

Haninge yogastudio

Foto: Anette Stillner

Mina utbildningar

Masters of Science in Public Health, Karolinska Institutet

Bachelor of Science in Human Movements, SDSU

(San Diego State University)

 

Yoga Tune Up® integrated embodied anatomy

Yoga Tune Up® teacher training level 1

Yoga Tune Up® core immersion

Yoga Tune Up® shoulder immersion

Yoga Tune Up® hips immersion

Yoga Tune Up® breath & bliss immersion

Roll Model® Method: science of rolling

Roll Model® Method: sequencing & innovation

 

Yoga medicine Vinyasa teacher training (200 hours)

Yoga medicine Chinese medicine & myofascial release

Yoga Medicince Spine - anatomy, dysfunction & application

Yoga Medicine Yin & meditation

Annelie Alexander

Grundare av Moves Annelie Alexander och ägare av Haninge yogastudio

Fysisk aktivitet har alltid spelat en viktig roll i mitt liv och de senaste 20 åren har jag arbetat med att försöka hjälpa individer eller grupper att förbättra sin hälsa genom träning och rörelse. Till en början i rollen som gruppträningsinstruktör och personlig tränare, och sedan i rollen som hälsoutvecklare och folkhälsostrateg.

 

När jag av en tillfällighet kom i kontakt med Jill Miller och hennes träningskoncept Yoga Tune Up® i januari 2012 så kändes det helt plötsligt som om alla pusselbitar föll på plats. Jag insåg då att det går att kombinera anatomiskt kunnande med yogans tradition och filosofi. Tack vare Jill Miller så tog jag hösten 2012 steget från yogaelev till Yoga Tune Up® lärare. Ett år senare påbörjade jag Yoga Medicine by Tiffany Cruikshanks Vinyasa yoga teacher training. Båda utbildningarna har gett mig en bra grund att stå på och jag försöker bygga på denna kunskap genom min egen yoga practice, mina klasser och fortsatta studier med Jill Miller och Tiffany Cruikshank.

 

Mitt mål med Moves – Annelie Alexander är att dela med mig av mina kunskaper om hur kroppen fungerar och vad den behöver för att må bra. För mig är yoga och andra former av träning ett verktyg för att stärka kroppen men också för att hantera stress och oro. Yogan har också hjälpt mig med mitt tålamod och självförtroende, något som jag inte förväntade mig när jag först provade yoga i mitten av 90-talet.

 

Mina Yoga Tune Up® och Vinyasa yoga klasser innehåller alltid en kombination av statiska och dynamiska övningar som syftar till att förbättra funktionell styrka och rörlighet. Klasserna syftar också till att träna upp mental och fysisk uthållighet, något som många gånger är till nytta även utanför yogamattan.

 

 

 

 

KONTAKT

Haninge yogastudio

Nynäsvägen 44

136 40 Handen

 

Tel. 070 - 292 3045

 

e-post: annelie@haningeyogastudio.se