Klassbeskrivning

Haninge yogastudio

Foto: Kalle Börjeson

Bra att veta...

 

  • Yoga mattor finns att låna i yogastudion men du är välkommen att ta med en egen om du föredrar det.

 

  • Du behöver inga skor utan barfota är att rekommendera. Vill du behålla strumporna på så går det bra men du kan känna att du glider lite med fötterna i vissa positioner.

 

  • Det är skönast att yoga i träningskläder eller mjuka/följsamma kläder utan knappar eller skärp. Går du på en lugnare yogaklass kan det vara skönt att ha en långärmad tröja och ett par strumpor som du kan ta på om du känner dig kall.

 

  • Stäng av mobilen när du kommer till yogastudion så att den inte låter eller vibrerar under klassen.

Privat yoga

Privat yoga kan liknas vid personlig träning. Ett bra komplement till yoga i grupp eftersom upplägg och innehåll anpassas efter dina behov, förutsättningar och önskemål. Du kan välja ett enstaka tillfälle eller att köpa en serie med tre, fem eller tio tillfällen. Privatundervisningen äger rum i Haninge yogastudio.

  • 1 tillfälle à 60 min - 600 kr (90 min - 750 kr)
  • 3 tillfällen à 60 min - 1800 kr*
  • 5 tillfällen à 60 min - 2 900 kr*
  • 10 tillfällen à 60 min - 5 775 kr*

* = inklusive 30 min konsultation 1:a tillfället (dvs 90 min)

Klassbeskrivning

Yoga för nybörjare är en fysisk klass som innehåller solhälsningar och andra grundläggande stående, sittande och liggande yogapositioner. Positionerna kopplas ihop med en medveten andning vilket skapar en känsla av lugn samtidigt som du förbättrar din styrka, rörlighet och balans. Klassen avslutas med en skön avslappning.

 

Yin/Yoga Tune Up® restorative En lugn klass med fokus på återhämtning och avslappning. Perfekt för dig som behöver hjälp med att varva ner och/eller minska på spänningar i kroppen. Klassen innehåller enbart sittande och liggande statiska yogapositioner som hålls en längre tid. Klassen innehåller också självmassage med Yoga Tune Up® bollar som förbättrar blodcirkulationen och mjukar upp bindväven. En klass som passar både nybörjare och erfarna yogis. ♫

 

Yoga basic Med hjälp av traditionella yogapositioner jobbar vi med funktionell styrka och rörlighet i höfter, rygg & axlar.

Yoga basic klassen hjälper dig att bli mer medveten om hur du kan ta hand om kroppen för att förhindra problem som hänger ihop med din hållning och dina rörelsemönster. Ingen tidigare yogaerfarenhet krävs.

 

Vinyasa flow bygger på traditionella yoga positioner som tillsammans med andetaget binds ihop till ett flöde av rörelser som stärker både kropp och själ. Varje klass är uppbyggd runt ett tema som varierar från vecka till vecka. Klasserna innehåller också andningsövningar eller kort meditation samt avslappning. En klass för dig som söker en utmaning på yogamattan. ♫

 

Yoga Tune Up® passar dig som främst är intresserad av yogans fysiska effekter. Med hjälp av statiska och dynamiska övningar förbättrar du styrka och rörlighet i hela kroppen. Övningarna genomförs stående, sittande eller liggande och ofta med hjälp av filtar, yogaklossar och bälten. Under en Yoga Tune Up® klass används också YTU-bollar för att massera och mjuka upp muskler och bindväv.

 

Senioryoga En fem veckors kurs som syftar till att förbättra styrka, rörlighet och balans. Klasserna är anpassade för en äldre målgrupp.

 

KONTAKT

Haninge yogastudio

Nynäsvägen 44

136 40 Handen

 

Tel. 070 - 292 3045

 

e-post: annelie@haningeyogastudio.se